BIZ de Weeren opgericht

Op 17 mei 2024 is BIZ de Weeren opgericht. De wet BIZ (Bedrijven Investering Zone) maakt het mogelijk om op verouderde (en soms verloederde) bedrijventerreinen een (vorm van) parkmanagement op te richten waar iedere ondernemer aan meebetaalt.

Het bestuur maakt in overleg met de ondernemers een plan en een begroting voor vijf jaar. Samen met de gemeente wordt gekeken naar de haalbaarheid en wordt een draagvlakmeting gehouden onder de ondernemers in het gebied. Via een democratische stemming kunnen de ondernemers hun mening uiten. Als meer dan 50% heeft gestemd en daarvan meer dan de helft vóór is en ook nog 2/3 van de WOZ waarde vertegenwoordigt – is de BIZ een feit en kunnen de plannen worden uitgevoerd. De gemeente treedt dan op als ‘kassier’ en int de gelden via de OZB aanslag en dat wordt vervolgens naar de bankrekening van de BIZ overgemaakt. Zo betaalt iedereen mee.

“Een geweldige stap vooruit”, vertelt voorzitter Ton Goossens enthousiast. “Op de Weeren hebben we ooit al een parkmanagement vereniging gestart maar als het grootste deel niet meebetaalt, houdt het geen stand. We kampen al jaren met overlast van fout parkeren, weinig onderhoud aan grijs en groen, te scherpe bochten, ongewenste knip, te veel troep en nog veel meer. Ondermijnende activiteiten, het is schering en inslag. Laatst nog een schietpartij. Meerdere invallen en nu weer een overval”, aldus Goossens.

In het nieuwe plan wordt als eerste gewerkt aan veiligheid. Camera’s bij de in- en uitgangen van het bedrijventerrein is een vaak gevraagde optie. Ook zal er een schouw plaatsvinden op De Weeren.

Aanvullend zal er een intensieve samenwerking met de gemeente en handhaving plaatsvinden en zal er gekeken worden naar oplossingen voor het parkeren en laden en lossen. “Tenslotte moeten bedrijven wel hun werkzaamheden kunnen blijven uitoefenen. Maar als we  allemaal samenwerken komen  we tot verbeteringen en goede oplossingen”, besluit Goossens positief gestemd.

2024 weeren

Deel dit bericht op social media

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen in Zwanenburg en Halfweg