Dorpshuis: Nog steeds geen droge voeten!

Nog steeds geen droge voeten in Het Dorpshuis

Zwanenburg: Al sedert de oplevering van Het Dorpshuis aan de Dennenlaan, in april 2020, heeft het bestuur van de Stichting die de exploitatie van Het Dorpshuis voert en het pand huurt van de gemeente Haarlemmermeer, te kampen met lekkages.

“Het probleem is dat het  PVC-dakoppervlak van de Sporthal zo groot is waardoor de hoeveelheid neerslag niet verwerkt kan worden”, zo meldt Herman Gerritsen, bestuurslid van de Stichting. In de Sporthal is inmiddels wel een definitieve constructie aangebracht middels een aantal zilverkleurige buizen, die uiteindelijk het hemelwater moet afvoeren. De twee regentonnen met een regenpijp naar het dak vormen een constructie van tijdelijke aard en moeten straks plaatsmaken voor een definitieve oplossing. “De problemen in de machinekamer zijn inmiddels opgelost. Het probleem van wateroverlast in de huiskamer ontstaat omdat de goten niet goed op het afschot liggen. De gemeente heeft opdracht gegeven om dit op te lossen. Datzelfde geldt ook voor de problemen in de biljartkamer”, vervolgt Gerritsen. Door de lekkages in de Sporthal ontstaat stagnatie in het gebruik hiervan. Verenigingen kunnen niet optimaal gebruik maken van de Sporthal waardoor de Stichting huur- en barinkomsten misloopt. Op donderdag 29 augustus heeft nog een uitvoerig gesprek plaatsgevonden met wethouder Sedee. Dit gesprek stond overigens al geruime tijd gepland. Benadrukt werd dat de gemeente er alles aan zal doen om de lekkages uit de wereld te helpen. Tijdens het gesprek is besloten dat over de hele lengte van de Sporthal een noodgoot wordt aangelegd. Op 3 september a.s. worden de mogelijkheden hiervoor onderzocht met een plaatselijk loodgietersbedrijf. Gerritsen geeft aan dat de verstandhouding met de gemeente op zowel bestuurlijk als ambtelijk niveau goed is.

De Stichting mengt zich overigens niet in de discussie of het hier nu over een ontwerp- of constructiefout gaat. Die aansprakelijkheidskwestie is een zaak voor de gemeente en overige partijen en niet voor de huurder.

Gerritsen benadrukt dat de Stichting huur betaalt voor een droog gebouw. “Wij gaan dan ook het gesprek aan met de gemeente in hoeverre huurcompensatie kan plaatsvinden”.

Het onderzoek naar de uiteindelijke oorzaak  : hiermee wacht de gemeente tot het najaar, wanneer de buitentemperatuur gaat dalen. Middels het gebruik van thermische apparatuur hoopt men dan tot een definitieve oplossing van het vraagstuk te komen.

Tekst: Saskia Vreeswijk

Foto’s: Peter Vreeswijk

2024 foto 1 lekkage in sporthal (002)

Deel dit bericht op social media

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen in Zwanenburg en Halfweg