Wie zijn wij?
Onze volledig naam is Vereniging Dorpsraad Zwanenburg-Halfweg. Sinds 2001 een nieuwe naam voor wat vroeger Dorpsvereniging Zwanenburg-Halfweg heette. Wij zijn een vereniging met een democratisch gekozen bestuur dat geheel uit vrijwilligers bestaat.

Wat doen wij?
De vereniging is politiek en financieel onafhankelijk en heeft tot doel:

De onderlinge samenwerking tussen de inwoners van de dorpen Zwanenburg en Halfweg te bevorderen;
De burgerzin en het saamhorigheidsgevoel te bevorderen;
Initiatieven vanuit de bevolking, die een algemeen belang dienen, te steunen
De belangen van de beide dorpen bij de diverse overheden te behartigen en te verdedigen.

Waarom deze website?
Het doel van deze website is u te vertellen waar wij als Dorpsraad mee bezig zijn en om zoveel mogelijk informatie over beide dorpen te geven. Wij proberen die informatie gemakkelijk toegankelijk en zo volledig mogelijk te maken. Wat onze beide gemeenten tot heden nog niet is gelukt proberen wij nu zelf in te realiseren!

Wat vindt u hier?
Gegevens over ons bestuur, de agenda voor de maandelijkse Dorpsraad vergadering, de notulen van de vorige vergaderingen, onze statuten en huishoudelijk reglement. Ook informatie over actuele zaken en heel veel links naar andere websites waarvan wij denken dat die voor u van belang zijn.

Wij hebben bij ons werk en bij het up-to-date houden van de website uw steun hard nodig. Dat kan door lid te worden van de Dorpsraad. Ga naar de ja ik word lid pagina! Hoe meer leden wij hebben, hoe krachtiger wij ons kunnen opstellen!

U helpt ons ook met het aanleveren van informatie t.b.v. deze website. Ontbreekt er iets of wilt u iets over aktiviteiten van uw vereniging plaatsen, mail dat naar het bestuur. Ook als u voor uw vereniging een link wilt plaatsen op deze website kunt u dat ons via dit e-mail adres laten weten. Er is één beperking, wij zijn geen gratis advertentie-blad dus aankondigingen van commerciële activiteiten nemen wij niet op.

Tenslotte nog dit: de Dorpsraad vergadert elke 1e woensdag van de maand in het dorpshuis Zwanenburg/Halfweg, aanvang 20:00 uur. De vergaderingen zijn openbaar. U bent altijd van harte welkom!

Peter Vreeswijk
Voorzitter Dorpsraad Zwanenburg – Halfweg

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen in Zwanenburg en Halfweg